BanKonzult Energy Szerelő és Szolgáltató Kft., Tiszaújváros

Alapításakor feladatát ipari berendezések villamos motorainak szervize határozta meg. Technológiai és szakmai felkészültsége lehetőséget adott további fejlődésére, ma már termelésének jelentős része középteljesítményű villamos forgógépek gyártására irányul.

Üzemünk alapítása egybeesik a TVK vegyiművek alapításával és azzal a feladattal, hogy a vegyiművek villamos gépeinek és berendezéseinek szervizét lássa el. A későbbiekben a céget privatizálták és többszöri tulajdonosváltás után került 2002. évben a BanKonzult Kft. tulajdonába.

A BanKonzult Energy Kft. ma már a korszerű igényeknek megfelelően technologizált és műszerezett villamos forgógép gyártó és szerviz társaság.

Gyártótevékenységünk kiterjed középteljesítményű robbanásbiztos asszinkron motorok, valamint szélgenerátorok gyártására. Szerviztevékenységünk kiterjed valamennyi villamos forgógép diagnosztikai vizsgálatára, javítására, felújítására teljesítményhatár nélkül 10 kV feszültséghatárig. A villamos váltakozóáramú forgógépek szokásos fajtáin kívül vállaljuk egyenáramú forgógépek szervizfeladatait is.

A villamos gépek szervizellátásán kívül vállaljuk a villamos gépekhez csatlakozó kapcsolóberendezések és automatikák szervizét is. Megfelelő a felkészültségünk generátorokat meghajtó turbinák javítására és felújítására is.

Diagnosztikai vizsgálataink kiterjednek a villamosmechanikai állapot, a hőmérséklet, csapágyállapot, stb. felmérésére, valamint a szigetelés , polarizációs index, dielektromos kisülési tényező, szivárgó áram, gépkapacitás vizsgálatára.

Műszerezettségünk alkalmas helyszíni és műhelyszervizben villamos gépek fékpados teljesítményének mérésére, valamint veszteségmérésre, slip-, zaj-, rezgéssprektum analitikus vizsgálatára. A próbatermi vizsgálatok közül kiemeljük a kiegyensúlyozottság és az egytengelyűség vizsgálatát. 4 tonna súly, 6 m hossz, 3000 fordulat, o 1,6 m esetében pontozás ISO 1940 szerint. (precíziós is)

Kiemelkedőnek tartjuk az elmúlt évben új motorok gyártására létesített részlegeinket. Külön Tiszaújvárosban és külön Nyíregyházán, ahol elkülönítetten megfelelő szintű technológiával 2000 kW teljesítményhatárig szélgenerátorok és robbanásbiztos motorok tekercseinek sorozatgyártását végezzük.

600 m2 -es gyártócsarnokunk új asszinkron generátorok tekercseinek sorozatgyártására van berendezve.

A személyi állomány mintegy 100 fő, melyet a rendelésállományunk állandó növekedése folytán folyamatosan, megfelelő szakképzéssel tovább fejlesztünk.

Minőségbiztosítási rendszerünk megfelelőségét ISO 9001:2001 és ISO 14001:2005 tanúsítványaink igazolják, amelyek folyamatos teljesítése érdekében megfelelő szervezettséget építettünk ki.

Az új motorok gyártása exportra, míg a szerviztevékenységünk hazai és export piacra irányul.

BanKonzult Energy Kft.

Cím :3581 Tiszaújváros Ipartelep Pf.: 56

Telefon : (36-49) 521-489, (36-1) 279-2310

Fax:   (36-49) 521-489

E-mail : bankonzult-energy@bankonzult-energy.hu

vissza a főoldalra